Juuksekarvad kasvavad kimpudena. Kimbud sisaldavad 1, 2 ja 3 juuksekarva. Suuremad ja tähelepanuväärsemad on 3,4 ja 5 juukseakarvaga folliikulite ühendused. Kimbud kolme ja nelja juuksekarvaga kaovad aeglaselt erinevate juusteväljalangemise probleemidega inimestel. Probleemi põhjuseks võibolla androgeenne alopeetsia ja teised alopeetsia vormid. Peanahal asetseb normaalse juuksekasvu juures umbes 30-40% suuremaid folliikulite ühendusi. Alla 20% on ühe juuksekarvaga folliikuleid ja väike osa sisaldab 4 ja 5 juuksekarvaga ühendusi. Enamikul folliikulite üksustel on 2 ja 3 juuksekarva.

Mõnikord võib olla ka mitu folliikulite ühendust koos, ehk siis on näha juba 8, 10 või 15 juuksekarva koos. 15 juuksekarvaga ühendused võivad viidata probleemile.

Pildil on näha, et ühest folliikuli ühendusest tuleb 15 juuksekarva. Mis sellist asja põhjustab? See võib olla armkoelise alopeetsia märk. Armistumise protsess toob kaasa ümbritsevale koele ja juukse folliikulile püsiva kahjustumise. See põhjustab paljude folliikulite ühenduste ühinemise. Lõpptulemus on see, et paljud folliikulite ühendused jagavad ühte ava.

Soovid nõu saada või tulla juuste- ja peanahauuringule?

Olen tänulik kui saadad enda küsimuse või oma soovi mulle e-mailile: gerthy@trihholoogia.ee või täidad alloleva vormi.